10 Manieren om Snel Geld te Verdienen

10 Manieren om Snel Geld te Verdienen

1349

Snel geld bijverdienen hoeft helemaal niet lastig te zijn. In dit artikel lees je 10 manieren om snel geld te verdienen.

1. Online Surveys

Een vrij bekende methode om snel geld bij te verdienen is door je in te schrijven bij zogeheten online enquete programma’s. Deze websites betalen je voor elke afgenomen survey. De informatie uit deze survey gebruiken zij in het algemeen als marketinginformatie. Deze informatie wordt door deze partijen dan weer doorverkocht aan marktonderzoekbureaus.

Er is dus een win-win voor zowel het programma als jijzelf. Een groot voordeel van geld verdienen met surveys is dat je het kan doen op die momenten dat het jou uitkomt aangezien alles online plaatsvindt.

Een nadeel van het afnemen van online surveys is dat de inkomsten niet echt hoog zijn. Per survey verdien je gemiddeld €1,- en per programma krijg je zo’n 100 surveys per maand toebedeeld. Dit kan ook meer of minder zijn. Het is in ieder geval geen vetpot maar als bijverdienste wel aardig, zeker als je je bij meerdere programma’s inschrijft. Meld je dus voor meerdere enquete programma’s aan zodat je nog meer geld kunt verdienen.

Goede programma’s voor online vragenlijsten die altijd uitbetalen zijn:

– Opinieland
– Ipsos NL
– Betaaldemails
– MySurvey NL
– Toluna NL
Waardevolle Mening
Enqueteplanet NL
Global Test Market

2. Verkoop je overtollige spullen

Check alle spullen die je nu in huis hebt. Welke gebruik je nu écht? Gegarandeerd dat er spullen zijn die lopen te verstoffen en je nooit (meer) gebruikt. Eigenlijk is dat kapitaalvernietiging. Want deze spullen zijn geld waard op de tweedehandsmarkt.

Je kunt dus makkelijk meer geld te verdienen door een controle te doen op al je spullen. Verdeel je spullen in:

– Dingen die je altijd gebruikt (onmisbaar)
– Dingen die je soms gebruikt
– Dingen die je nooit gebruikt

Ga bij de spullen die je soms gebruikt na of je ze echt nodig hebt of dat ze meer een verspilling van je tijd bewerkstelligen. Zo is die extra televisie natuurlijk leuk om te hebben, maar hoe zou je leven er zonder uitzien? Misschien ga je dan je tijd besteden aan productieve zaken, zoals met je hobby geld verdienen.

Uiteindelijk hou je dan een aantal spullen over die je kan wegdoen. Afhankelijk van het soort goederen kun je deze op tweedehands websites plaatsen. Goede websites om deze spullen te verkopen zijn de welbekende websites Marktplaats of eBay. Als je erg veel spullen hebt doe dan een “garage sale” en plan een dag waarop je alles in 1 keer wilt verkopen. Je zult verbaasd staan over wat je verkocht krijgt. Zo heb je van de (voor jou) nutteloze spullen weer geld gemaakt dan je kan gebruiken voor nuttige zaken.

3. Ga Freelancen

Tijd is geld. Iedereen heeft wel een skill of een vaardigheid die hij of zij kan uitventen in de vrije tijd. Spreek je een buitenlandse taal. Verkoop jezelf als vertaler. Kun je goed ontwerpen? Bied je aan als designer. In andere woorden, ga freelancen.

Er wordt vaak gezegd dat het lastig is om werk te vinden als freelancer. Er zit daar enige kern van waarheid in – wanneer je een gewone freelancer bent. Maar dat ben je niet. Zoek naar je specialisme en waar je echt goed in bent. Als je actief bent en op zoek gaat naar goede freelance projecten dan kun je gegarandeerd er (veel) geld mee verdienen.

Een goed begin is om je aan te melden bij Fiverr als seller (verkoper). Op Fiverr worden diensten aangeboden voor $5, of een veelvoud daarvan ($10, $20, $50). Het geweldige aan Fiverr is dat het aankopen en verkopen van diensten zo gemakkelijk is. Als verkoper meld je je aan, schrijf je “gig” (wat je verkoopt) en klaar ben je. Zeker als je een originele vaardigheid hebt dan zul je al snel klanten krijgen. Denk dus goed na welke specifieke vaardigheid je hebt.

Mocht je het freelancen wat grootser willen aanpakken meld je dan aan op oDesk of Elance. Dit zijn de grootste freelance websites van de wereld. Veel MKB bedrijven maken er als klant regelmatig gebruik van om programmeurs, vertalers en designers te vinden. Voor freelancers kan dit erg goed werken. Zo zijn er veel freelancers die via deze website meer per maand verdienen dan dat ze voorheen deden in hun kantoorbaan. Bij oDesk en Elance is het belangrijk dat je in het begin actief op goed gaat naar “jobs” en je goed profileert. Heb je je eenmaal gevestigd dan stromen de aanvragen voor je werk vanzelf binnen. Wil je je puur op de Nederlandse markt richten dan is Freelancer.nl ook een goede optie.

Kortom, je hebt niets te verliezen door te gaan freelancen. En als je het goed doet, kun je er snel veel geld meer verdienen.

4. Plaats reclame op je auto of huis

Deze methode zal wellicht niet voor iedereen even geschikt zijn maar is zeker een manier om snel geld te verdienen. Je kunt je auto of huis verkopen als reclamezuil aan bedrijven die daarop dan adverteren.

Je hebt het vast wel eens gezien; een auto met daarop reclame voor een consultancy bedrijf of een energiedrank. Soms is de eigenaar van de auto werknemer bij het desbetreffende bedrijf, maar even zo vaak gewoon een persoon die een leuke bijverdienste heeft gevonden. Voorwaarde is uiteraard dat je geen schaamte hebt over hetgeen je adverteert.

Via de website Reclamerijden Nederland kun je je aanmelden om je auto te laten beplakken met advertenties. Maar denk ook buiten de gebaande paden. Zo kun je ook bedrijven persoonlijk benaderen waarmee affiniteit hebt. Wellicht heb je kennissen of vrienden met een bedrijf. Je zou dan bijvoorbeeld een deal met ze kunnen sluiten dat jij voor hen adverteert op je auto of huis en zij je daarvoor een maandelijks bedrag betalen.

5. Ga werken bij de horecagelegenheid om de hoek

Wat doe je in je avonduren na je werk? Veel mensen die in een kantoorbaan werken gaan na hun werk naar huis, eten avondeten, kijken televisie en dan naar bed. Eigenlijk zonde! Wat dat je te moe zou zijn zit gewoon in je hoofd. Een totaal andere stimulans kan je activiteit weer helemaal doen herleven.

Een activiteit als sport, dans of groepswerk is natuurlijk een goed begin. Maar waarom niet meteen een extra zakcentje verdienen? Check in je buurt en kijk of er vacatures zijn in de bar of kroeg om de hoek. Horecapersoneel heeft een groot verloop dus er zal altijd wel een opening zijn voor vacature.

Afgezien dat je een leuke extra inkomstenbron heb, al zal dat (zeker in het begin) niet veel zijn, doe je meteen ook leuke contacten op. En die zijn vaak onbetaalbaar. Vaak genoeg zullen deze contacten je stimuleren in je werk en andere zaken waardoor je ook op die vlakken vooruit geholpen wordt

6. Meld je aan als staf voor conventies en evenementen

Nederland kent jaarlijks ontelbare conferenties en evenementen over tal van verschillende onderwerpen. Op deze evenementen zijn vaak veel bedrijven actief, elk met hun eigen stand. Omdat deze activiteit vaak tijdelijk is, zoeken deze bedrijven mensen die voor hen op een dergelijk evenement actief kunnen zijn als promoter.

Als promoter kun je een zeer verscheiden takenpakket hebben. Je zal wellicht met potentiële klanten kunnen praten, maar soms beperkt je takenpakket zich tot het dragen van een T-shirt met bedrijfslogo of het flyeren van bedrijfsfolders.

Deze bijverdienste zal niet veel verdienen per evenement, en soms is je werk wat simpel, maar aan de andere kant kun je op dergelijke bijeenkomsten ook ontzettend veel plezier hebben en goede contacten opdoen. De enige basisvoorwaarde die bedrijven hebben om je aan te nemen is dat je er verzorgd uitziet.

7. Wordt een mystery shopper

Mystery shoppers zijn personen die betaald worden door marktonderzoekbureaus om onderzoek te doen naar producten vanuit het oogpunt van de klant. Het gaat erom dat je alle aspecten van het product en service beoordeeld als ware je een echte klant zou zijn. Hierbij krijg je instructies welk product te kopen, wat voor vragen te stellen en hoe te handelen. Na afloop van je bezoek maak je dan een rapportje op voor het marktonderzoek bureau.

Mystery shoppers worden gevraagd in alle soorten en maten. Dit komt doordat de bedrijven en producten die ze moeten beoordelen ook zeer divers zijn. Zo maak je dus altijd kans om mee te doen. Je wordt soms betaald in cash en soms in natura. Let wel, Mystery shopping is een pure bijverdienste aangezien je op afroep gevraagd wordt om een product of bedrijf te beoordelen. Zie het dus als puur een leuke bezigheid waarmee je ook nog eens wat geld verdient.

8. Verhuur je huis of een kamer

Sinds de opkomst van Airbnb en Wimdu is het nog nooit zo makkelijk geweest om particulier te verhuren. Wanneer je dus een ruimte over hebt is het zeker aan te raden deze te benutten in de verhuur. Hierbij kun je als je op vakantie gaat je vakantiekosten terugverdienen door je gehele huis of appartement te verhuren.

Aangezien in Nederland de (ver)huurprijzen gemiddeld hoog liggen, lopen je inkomsten uit particuliere huur snel op. Let er dan wel op dat je dit tijdelijk doet en het doet met het pand waarin je normaliter woont. Anders wordt je voor de gemeente en de belastingdienst gezien als huisjesmelker.

Verder is het aan te raden dat je verhuurt via een gerenommeerde website (als Airbnb) ten behoeve van de betrouwbaarheid van de huurder. En je zult het huis voor en na de huur moeten schoonmaken. Bij een lange termijn verhuur is het aan te raden om een goed contract op te zetten.

9. Maak van je hobby je business – verkoop je producten online

Met hobby je geld verdienen, wie wil dat niet? Welnu het kan. Als je een creatieve hobby hebt zul je wel eens gedacht hebben aan je eigen bedrijfje. Maar je kunt ook kleiner beginnen en je producten te beginnen online te verkopen via Marktplaats, eBay of als je creatief bent, Etsy.

Je kunt ook een eigen website opzetten om je producten te verkopen via je eigen webshop. Dit is eenvoudig op te zetten met behulp van software als Strato.nl. Wanneer je meer kennis bezit dan een daadwerkelijk product kun je een eigen eBook schrijven of een informatieproduct opzetten. Via tools als Blurb kun je makkelijk een eigen eBook publiceren en voor een klein bedrag per eBook deze verkopen aan geïnteresseerde lezers..

10. Meld je aan voor medische tests

Veel onderzoekscentra en ziekenhuis zijn regelmatig op zoek naar personen die medische test willen ondergaan voor onderzoek. Vaak betreft dit onderzoek waarbij je een dag kwijt en/of opgenomen wordt. De bedragen die hiervoor worden betaald kunnen aanzienlijk zijn. Soms kunnen er kleine medische klachten optreden, maar in het algemeen zijn deze medische test volledig ongevaarlijk – en zul je er alleen tijd in moeten stoppen. In de helft van de gevallen maak je deel uit van een controlegroep, die totaal geen echte medische middelen of tests ondergaan.