Geld Verdienen op Marktplaats

Geld Verdienen op Marktplaats

1089

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die nog nooit iets gekocht of verkocht hebben op Marktplaats. Wanneer je het aanbieden van je spullen op Marktplaats goed aanpakt, kun je hier een fijn bedrag aan overhouden. Er zijn zelfs mensen die van het spullen verkopen op Marktplaats hun werk hebben gemaakt. Hoe kun je je spullen het beste aanprijzen en op welke manier verkoop je je spullen het snelst? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet waardoor geld verdienen via Marktplaats erg gemakkelijk wordt!

Plaats duidelijke foto’s van je spullen 

Je advertenties op Marktplaats worden veel vaker bekeken wanneer je foto’s van de aangeboden spullen plaatst. Wanneer je een foto plaatst, zorg er dan voor dat de foto duidelijk is en dat de achtergrond niet te rommelig is. Een wazige, onscherpe of overbelichte foto is niet geschikt. Een foto met een tiental andere spullen op de achtergrond of een foto die gemaakt is in een vieze omgeving doet het ook niet erg goed. Wanneer je zorgt voor een egale achtergrond op de foto, bijvoorbeeld door het product voor een witte muur te plaatsen, is de foto aantrekkelijker en zul je je spullen sneller verkopen.

Als je meer dan een foto kunt plaatsen dan is dit zeker aan te raden. Meerdere foto’s zorgen ervoor dat de potentiële koper beter kan worden overtuigd. Het geeft betrouwbaarheid aan omdat foto’s vanuit verschillende invalshoeken je beweringen over het product ondersteunen.

Schrijf een duidelijke advertentietekst 

Wanneer je je spullen snel wilt verkopen, dien je een duidelijke en nette advertentietekst te schrijven. Probeer te letten op de grammatica en maak gebruik van leestekens. Een tekst met spelfouten en zonder leestekens is vaak lastiger te lezen en moeilijker te begrijpen. Bovendien staat het erg slordig en lijkt de verkoper minder betrouwbaar.

Indien je wat meer informatie over het product geeft en deze op een positieve manier aanprijst, zul je het product sneller en voor een hoger bedrag verkopen. Het schrijven van een goede verkooptekst is niet altijd even eenvoudig. Denk bij het schrijven aan de volgende zaken:

  • Wat zijn de sterke punten van het product? Hoe bieden deze waarde voor de koper?
  • Waarom zou men jouw product moet kopen en niet die van de concurrent?
  • Welke extra’s kun je bieden bij verkoop (zoals hulp of levering)?
  • Kun je het product “afprijzen” wanneer de koper een snelle beslissing maakt?
  • Hoe zijn de voorwaarden van de transactie voordelig voor de koper?

Probeer dus vanuit de koper te denken en verplaats je in zijn/haar gedachten. Als je zelf koper zou zijn, wat zou jou dan over de streep trekken? Schrijf je advertentietekst, slaap er een nachtje over, en pas dan je tekst nog eens aan. Dit zorgt ervoor dat je de tekst objectiever – als potentiële koper – kunt beschouwen.

De advertentie elders vermelden 

Er zijn duizenden mensen die dagelijks advertenties op Marktplaats bekijken. Je zult nog sneller geld verdienen op Marktplaats wanneer je je advertentie zelf ook elders vermeldt. Wanneer je de link naar een specifieke advertentie of naar een lijst van al jouw advertenties op social media plaatst, zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter, zullen meer mensen je advertenties bekijken. Wellicht hebben je vrienden en familieleden geen interesse in jouw aangeboden spullen, maar zij kunnen de links eventueel weer delen met hun vrienden en familieleden. Hierdoor bereik je snel een grote groep mensen die jouw advertenties anders misschien gewoon gemist zouden hebben.

De advertentie omhoog plaatsen 

Wanneer je advertentie wat langer op Marktplaats staat, valt deze weg van de eerste pagina. Bezoekers van Marktplaats moeten dan eerst de pagina’s met nieuwere advertenties doorlopen voordat ze bij jouw advertentie terechtkomen. Wanneer je je advertentie ‘omhoog plaatst’, staat deze weer op de eerste pagina. Het voordeel hiervan is dat je eventuele eerdere geplaatste biedingen behoudt en dat een advertentie wellicht meer aandacht trekt omdat anderen zien dat de advertentie al vaak is bekeken. Er moet echter wel geld betaald worden voor het omhoog plaatsen.

In sommige gevallen kan hierbij het gunstiger zijn om de advertentie niet omhoog te laten plaatsen, maar zelf opnieuw te plaatsen. Voornamelijk wanneer je advertentie wordt geplaatst in een rubriek waar je gratis kunt adverteren, is het opnieuw plaatsen van de advertentie voordeliger. Wanneer je de advertentie opnieuw plaatst, dien je de oudere advertentie te verwijderen. Het dubbel plaatsen van advertenties is op Marktplaats namelijk niet toegestaan. Houd er rekening mee dat eventuele geplaatste biedingen ook verwijderd worden wanneer je de oudere advertentie verwijdert.

Vraag een reële prijs

Zorg ervoor dat je producten een goede prijs hebt. Wanneer je een te hoog bedrag vraagt, zul je je spullen niet snel verkopen en wordt geld verdienen op Marktplaats een stuk lastiger. Ook al zijn je producten als nieuw; ze blijven tweedehands. Wanneer je een bedrag vraagt voor je spullen dat bijna net zo hoog is als de nieuwprijs, is het voor anderen niet aantrekkelijk om het product bij jou te kopen, in plaats van in de winkel.

Om een idee voor de juiste prijsstelling te krijgen, kun je eerst bij vergelijkbare producten op Marktplaats kijken. Wat is de gemiddelde vraagprijs en op welke voorwaarden? Als jij meent dat je product een betere kwaliteit bezit, dan ga je daar boven zitten met je prijs, maar benoem dit dan wel bij je productbeschrijving. Als het om grote bedragen gaat kun je je product ook laten taxeren. Indien dit het geval is zet dit dan ook in je beschrijving.

Zorg ervoor dat je bereikbaar bent

Het aanbod op Marktplaats is erg groot en er worden veel dezelfde spullen aangeboden. Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar een specifiek product en meerdere advertenties vinden waarin dit product wordt aangeboden. De meeste mensen zullen het product uiteindelijk kopen bij de verkoper die het snelst reageert. Zorg er daarom voor dat je goed bereikbaar bent. Plaats een telefoonnummer bij de advertentie zodat potentiële kopers je kunnen bellen. Zet je je telefoonnummer liever niet online? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je e-mail regelmatig controleert en de berichten van de kopers snel beantwoordt.

Wanneer je weet dat je voor langere tijd niet bereikbaar zult zijn, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat, is het verstandig om te wachten met het plaatsen van de advertenties. Wanneer kopers een tijd moeten wachten voor ze reactie krijgen, is de kans groot dat ze geen interesse meer hebben of dat ze het product elders hebben gekocht.

Tip! Een klassieker die iedere verkoper op Marktplaats gelezen moet hebben is het boek “Marktplaats Geheimen“. Het staat vol met informatie over hoe het beste te handelen op veilingssites als verkoper en tips om meer winst via Marktplaats te behalen.