Zijn er bedrijven die crypto accepteren?

Alles over Geld, ondernemen en investeren

Zijn er bedrijven die crypto accepteren?

De afgelopen jaren heeft de wereld van cryptocurrencies zich ontzettend ontwikkeld. Cryptocurrencies zijn een steeds grotere rol gaan spelen in de samenleving. Op het moment worden deze digitale valuta’s met name gebruikt om te investeren en beleggen. Handelaren kopen crypto Ripple of een andere crypto valuta. Op het moment dat de prijs stijgt verkopen zij deze munt weer. Op deze manier maken handelaren op de cryptomarkt winst en verdienen zij geld. Maar cryptocurrencies zijn in eerste instantie ontworpen om de financiële wereld te gaan overnemen. Hierbij is het einddoel een wereldwijde implementatie van crypto munten als betaalmiddelen. Maar hoe staat het ervoor met de implementatie van cryptocurrencies als betaalmiddelen?

Waarom bedrijven cryptocurrencies accepteren

In de afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven toegetreden tot de markt van cryptocurrencies. Velen van hen zijn begonnen met het investeren in diverse crypto munten en het implementeren van de technologie uit de cryptowereld in hun bedrijf. Naarmate de markt van cryptocurrencies is gegroeid en het vertrouwen in digitale valuta’s is toegenomen zijn bedrijven ook gaan kijken naar andere manieren om deze digitale munten een rol te geven. Zo zijn sommige bedrijven gaan kijken naar het accepteren van cryptocurrencies als betaalmiddel. Sommige bedrijven hebben hier een mogelijkheid voor gevonden en zijn cryptocurrencies gaan accepteren en omarmen als vorm van betaling.

Het accepteren van cryptocurrencies als betaalmiddel heeft voor bedrijven verschillende voordelen. Zo hebben transacties met cryptocurrencies een hogere snelheid. Zowel voor nationale als internationale betalingen zijn de snelheden erg hoog. Daarnaast zijn transacties op het systeem van de blockchain onomkeerbaar waardoor vooral kleinere ondernemers minder risico nemen. Ook de betere beveiliging binnen de wereld van cryptocurrencies is een groot voordeel dat het accepteren van crypto munten als betaalmiddel met zich meebrengt.

Welke bedrijven accepteren crypto munten ter betaling?

Er zijn tegenwoordig al veel bedrijven die cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel voor hun goederen of diensten. Nog niet alle crypto valuta’s worden geaccepteerd. Met name de Bitcoin wordt door verschillende bedrijven geaccepteerd. Maar welke bedrijven accepteren crypto munten ter betaling? En wat kun je ermee kopen?

Als eerste kun je tegenwoordig reizen (deels) financieren door te betalen met cryptocurrencies. Via Travala.com kun je na het Cardano coin kopen crypto betalingen uitvoeren om je reis te financieren. Je kunt bijvoorbeeld met behulp van digitale valuta een hotelovernachting boeken. Op de termijn zullen steeds meer reisorganisaties het voorbeeld van Travala.com volgen. Niet alleen reisorganisaties accepteren crypto betalingen voor hun diensten. Ook diverse energie- en elektronicadiensten hebben de munten geaccepteerd.

Naast diensten kun je tegenwoordig ook steeds meer producten betalen met cryptocurrencies. Zo kun jij je favoriete drankje bij Starbucks betalen met behulp van digitale valuta’s. Ook bedrijven als Microsoft, Wikipedia en Overstock zijn cryptocurrencies gaan accepteren als betaalmiddel. Daarnaast zijn er ook enkele Giftcard diensten die het betalen met cryptocurrencies omarmen en geïmplementeerd hebben in hun systeem. Omdat de betalingen met cryptocurrencies erg succesvol lijken te zijn zullen er naar verwachting op de termijn steeds meer grote en kleine bedrijven volgen.